Запазили сте 0 продукт(а)
Общо 0.00 лв.

Производители

Изтегли ценова листа Изтегли каталог Изтегли месечни промоции

Промоции

Начало » Други Напитки » Мастика-Узо, Мента » Мастика-Узо » Вносна » ВИНПРОМ ТРОЯН » АБСЕНТ ТРОЯН 0.7л.

АБСЕНТ ТРОЯН 0.7л.

 Рудолф Йелинек е чешка компания, основана през 1894 г. Специализирана е в производството на плодови дестилати от сини сливи, череши, круши, кайсии и др. плодове. Миналата година продажбите й са за 15 млн. евро. Реализираната печалба за същата година е близо 1 млн. евро. Компанията е на първо място в Европа по количество на продадените плодови дестилати. В средата на 2006 г. "Р. Йелинек" закупи 51% от тетевенския винпром "Дестила", а съвсем наскоро придоби дял и във "Винпром Троян". Така заводите й станаха четири заедно с тези в Чехия и Сърбия.

Ликьор с дългогодишна мистична история с произход Швейцария. Съвременният символ на Франция, който през XIX в. оказал влияние върху творчеството на повечето хора на изкуството, постепенно се превръщал в напитка на най-бедните слоеве. По това време абсентът бил лекарство за забравявне на мизерията на ежедневния живот, станал символ на алкохолизма и разлагането на обществото, чак до времето, когато производството му било забранено (1915).

Основната суровина за абсента е горчивият пелин. Освен това 70-процентовият ликьор съдържа и редица етерични масла (пелиново, анасоново, фениклово и кориандрово). Уникалността на абсента се състои в съдържанието на туйон, психотропно вещество, чиято нерегулирана по-рано концентрация в ликьора причинявала странните състояния, които консуматорите можели да изпитат. Днес абсентът е изчистен от токсини и отново си намира множество почитатели.

Подобни Продукти

УЗО 12 УЗО 12

През годините Узо 12 остава вярно на оригиналната рецепта.

15.99лв
ТУРСКА РАКИЯ ЙЕНИ РАКИ ТУРСКА РАКИЯ ЙЕНИ РАКИ

Yeni Rakı се произвежда чрез дестилацията на мъст, която е смес само от гроздов дестилат.

23.00лв