Запазили сте 0 продукт(а)
Общо 0.00 лв.

Производители

Изтегли ценова листа Изтегли каталог Изтегли месечни промоции

Промоции

Начало » Други Напитки » Мастика-Узо, Мента » Мастика-Узо » Вносна » ВИНПРОМ ТРОЯН » АБСЕНТ ТРОЯН 0.7л.

АБСЕНТ ТРОЯН 0.7л.

 Рудолф Йелинек е чешка компания, основана през 1894 г. Специализирана е в производството на плодови дестилати от сини сливи, череши, круши, кайсии и др. плодове. Миналата година продажбите й са за 15 млн. евро. Реализираната печалба за същата година е близо 1 млн. евро. Компанията е на първо място в Европа по количество на продадените плодови дестилати. В средата на 2006 г. "Р. Йелинек" закупи 51% от тетевенския винпром "Дестила", а съвсем наскоро придоби дял и във "Винпром Троян". Така заводите й станаха четири заедно с тези в Чехия и Сърбия.

Ликьор с дългогодишна мистична история с произход Швейцария. Съвременният символ на Франция, който през XIX в. оказал влияние върху творчеството на повечето хора на изкуството, постепенно се превръщал в напитка на най-бедните слоеве. По това време абсентът бил лекарство за забравявне на мизерията на ежедневния живот, станал символ на алкохолизма и разлагането на обществото, чак до времето, когато производството му било забранено (1915).

Основната суровина за абсента е горчивият пелин. Освен това 70-процентовият ликьор съдържа и редица етерични масла (пелиново, анасоново, фениклово и кориандрово). Уникалността на абсента се състои в съдържанието на туйон, психотропно вещество, чиято нерегулирана по-рано концентрация в ликьора причинявала странните състояния, които консуматорите можели да изпитат. Днес абсентът е изчистен от токсини и отново си намира множество почитатели.

Подобни Продукти

ПАСТИС ПЕРНО ПАСТИС ПЕРНО

Pernod се произвежда от есенцията на растението анасон, което е плодно дърво, растящо в Северен Виетнам и Южен Китай.

22.90лв
ТУРСКА РАКИЯ ЙЕНИ РАКИ ТУРСКА РАКИЯ ЙЕНИ РАКИ

Yeni Rakı се произвежда чрез дестилацията на мъст, която е смес само от гроздов дестилат.

23.00лв