Запазили сте 0 продукт(а)
Общо 0.00 лв.

Производители

Изтегли ценова листа Изтегли каталог Изтегли месечни промоции

Промоции

Начало » Вина » Бели Вина » Български » ВИ ТОХУН ПОМОРИЕ» СОВИНЬОН БЛАН СОРОКО 0.75л. ВИНАРСКА ИЗБА ТОХУН ПОМОРИЕ

СОВИНЬОН БЛАН СОРОКО 0.75л. ВИНАРСКА ИЗБА ТОХУН ПОМОРИЕ

Сорт:
Совиньон блан
Произход:
Всички вина на изба Тохун са направени от грозде от собствени лозя, намиращи на разстояние от 2 до 15 км около избата до гр. Поморие. Лозята са разположени в Източен - Черноморски регион са засадени между 2000-2006 година. Насажденията със совиньон блан са на площ от 129 дка. Почвата е чернозем смолник и излужен чернозем. Климатичните условия са уникални за България, обособен от характерните течения от и към морето, съпътствани от висока атмосферна влага по време на гроздобера, което благоприятства отглеждането на гроздето.
Гроздобер:
Гроздоберът започва когато гроздето е в технологична зрялост. Направени са две беритби. Мацерацията е около 36 часа, след което протича 20 дневна ферментация при контрол на температурата. Без млечно-кисела фермантация
Дегустационни бележки:
Привлекателен цвят, искрящ, със зеленикав отенък. Деликатен нос с нюанс на плод, цветя, билки и подчертана свежест, които постепенно се отварят в чашата. Меко във вкуса, с фини и сочни киселини, вкус на кайсиеви костилки, с добър баланс - завършва дълго и с приятен, продължителен послевкус.
Винификация:
Виното е произведено от ръчно брано в малки касетки грозде.

Подобни Продукти

СОФИЯ ШАРДОНЕ СУХИНДОЛ СОФИЯ ШАРДОНЕ СУХИНДОЛ

Интензивен плодово-цветист аромат с много свежи нотки, характерен за сорта.

2.00лв